MENI
14.2.2018

Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Mirsad Isaković na 12. plenarnom zasjedanju PAM-a

Zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Mirsad Isaković učestvovat će na 12. plenarnom zasjedanju PAM-a, koje će se 15. i 16. februara ove godine održati u Bukureštu.

Najavljeno je da će učesnici tokom prezentacije rada Stalnog komiteta za političku i sigurnosnu saradnju PAM-a, obaviti raspravu i glasati o rezolucijama pod nazivima „Borba protiv rastuće prijetnje terorizmom u mediteranskoj regiji“ i „Politička i sigurnosna situacija u regiji MENA“.

Tokom rasprave o radu Stalnog komiteta za ekonomsku, socijalnu i saradnju u oblasti okoliša, predviđeno je da se raspravlja i glasa o rezolucijama čiji su nazivi „Podrška parlamentaraca u rješavanju pitanja klimatskih promjena“ i „Olakšanje trgovine i podržavanje investicija“.

U okviru rasprave o radu Stalnog komiteta za dijalog između civilizacija i ljudska prava, planirano je da se razgovara i glasa o rezolucijama pod nazivima „Mediteranska dimenzija globalnog ugovora o migraciji“ i „Zaštita kulturnog naslijeđa u kontekstu oružanih sukoba“. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću