MENI
9.2.2018

Predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić razgovarao s ambasadorom Republike Francuske u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić razgovarao je u Sarajevu s ambasadorom Republike Francuske Guillaumeom Roussonom o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i stanju bilateralnih odnosa Francuske i BiH.

Zajednički je ocijenjeno da je politička i institucionalna saradnja dvije zemlje na visokom nivou, te upozoreno da postoji mnogo prostora za unapređenje saradnje na ekonomskom planu, posebno kad je riječ o direktnim ulaganjima u privredu Republike Srpske i Federacije BiH.

Razmijenjena su mišljenja o strategiji Evropske unije za zemlje Zapadnog Balkana, te je naglašeno da je riječ o dokumentu koji generalno potvrđuje evropsku perspektivu svih zemalja regiona.

Prema riječima Tadića, strategija govori o tome da je proces evropskih integracija BiH u rukama domaćih institucija, posebno u svjetlu uspostavljanja dobrosusjedskih odnosa u regionu, reformi pravosuđa i javne uprave, kao i na planu borbe protiv višedecenijskih problema korupcije i organiziranog kriminala. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću