MENI
8.2.2018

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladen Bosić razgovarao s ambasadorom Republike Francuske u BiH

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mladen Bosić razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Republike Francuske u BiH Guillaumeom Roussonom o produbljivanju saradnje dvije države, kao i o potrebi intenziviranja saradnje između parlamenata BiH i Francuske.

Ambasador Rousson interesirao se za političke prilike, posebno u svjetlu predstojećih izbora i pokušaja da se izmijeni Izborni zakon BiH.

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladen Bosić prenio je stav da je loše ukoliko bi Evropska unija (EU) u pristupnom procesu ostavila BiH po strani, s obzirom na to da je za političku i sigurnosnu situaciju na Balkanu najznačajnija politička stabilnost u BiH. Prema riječima gospodina Bosića, uz mnogo veći angažman politike i spremnost EU da iskreno pomogne, moguće je i da se napravi paket od više država koje bi istovremeno ušle u EU, među kojima bi bila i Bosna i Hercegovina.

Tokom susreta izražena je obostrana zabrinutost zbog lošeg funkcioniranja pravosuđa u BiH. Sagovornici su naglasili neophodnost provođenja hitnih reformi kako bi profunkcionirala borba protiv korupcije i visokog kriminala koji izjeda društvo.

Zajednički su osuđene politike koje konstantno stvaraju krizu i nestabilnost. Takve politike vode narode u izolaciju i doprinose problemu iseljavanja najproduktivnijeg dijela stanovništva, upozoreno je na sastanku zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH Mladena Bosića s ambasadorom Republike Francuske u BiH Guillaumeom Roussonom. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću