MENI
8.2.2018

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u PS Unije za Mediteran Hazim Rančić i Dijana Zelenika učestvovali u Strazburu na sastanku Komiteta za političke poslove, sigurnost i ljudska prava PSUzM

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran (PSUzM) Hazim Rančić i Dijana Zelenika učestvovali su u Strazburu na sastanku Komiteta za političke poslove, sigurnost i ljudska prava PSUzM.

Glavna tema sastanka, koji je poslužio kao priprema za ovogodišnje plenarno zasjedanje PSUzM, bilo je pitanje sigurnosti regiona u svjetlu borbe protiv terorizma i svih oblika ekstremizma.

Uoči sjednice Komiteta, održan je i sastanak Radne grupe za Palestinu, na kojoj je bilo riječi o potrebi i načinima zaustavljanja konflikata i sukoba između Palestine i Izraela. 

Plenarno zasjedanje PSUzM bit će održano u aprilu ove godine u Kairu.

PSUzM je multilateralna parlamentarna organizacija koju čine poslanici iz 28 zemalja članica Evropske unije i 15 mediteranskih zemalja sa područja Sjeverne Afrike, Bliskog istoka i Balkana. Bosna i Hercegovina je punopravna članica PSUzM od aprila 2013. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću