MENI
7.2.2018

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Šefik Džaferović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić razgovarali s ambasadorom Republike Francuske u BiH

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Šefik Džaferović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić razgovarali su danas s ambasadorom Republike Francuske u BiH Guillaumeom Roussonom.

Sagovornici su se ocijenili da su politički odnosi BiH i Francuske vrlo dobri ali da svakako treba činiti napore da se oni podignu na još viši nivo i unaprijede na svim poljima.

Razgovarano je o procesima približavanja naše zemlje Evropskoj uniji i NATO integracijama a gospoda Džaferović i Softić iskoristili su priliku da se ambasadoru Roussonu zahvale na otvorenoj podršci Francuske tim procesima. Gost se također interesirao za aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji a posebno za viđenje mogućnosti izmjena izbornog zakonodavstva te ostvarivanja važnih zadataka iz Reformske agende tokom ove godine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću