MENI
6.2.2018

Članovi Odbora za žalbe građana posjetili Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Predsjednik Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković i članovi Odbora Negosava Stjepanović i Tihomir Marinčić, u okviru redovnih aktivnosti, posjetili su danas u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH i tom prilikom razgovarali sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim saradnicima.

Tokom razgovora sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim saradnicima bilo je riječi o dosadašnjoj saradnji Odbora i Direkcije, kao i o predmetima koje je Odbor razmatrao u prethodnom periodu.

Predsjednik Odbora Vjekoslav Vuković istaknuo je da je Odbor u proteklom periodu imao kvalitetnu, profesionalnu i stručnu saradnju sa Direkcijom. Prema riječima Vukovića Direkcija je, zahvaljujući iskazanom visokom stepenu profesionalnog pristupa svakom predmetu, dala značajan doprinos otklanjanju formalnih, legislativnih i drugih nedostataka kojima se narušava ugled i integritet Direkcije.

Direktor Direkcije Mirsad Vilić zahvalio se članovima Odbora na dosadašnjoj profesionalnoj saradnji, te izrazio opredijeljenost Direkcije da i u narednom periodu u okviru svojih nadležnosti djeluje profesionalno i transparentno u cilju očuvanja sigurnosnog okruženja u BiH. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću