MENI
6.2.2018

Održana 27. sjednica Nezavisne komisije za praćenje uvjeta boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere

Na 27. sjednici Nezavisne komisije za praćenje uvjeta boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud Bosne i Hercegovine, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica Bosna i Hercegovina ili drugi sud u skladu sa zakonom Bosne i Hercegovine usvojen je Izvještaj o radu Nezavisne komisije za 2017. godinu.

Primljena je k znanju informacija o sastanku članova Nezavisne komisije sa predstavnicima Odjela za ljudska prava Ureda OSCE-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) i Potkomiteta Ujedinjenih naroda za sprječavanje torture i drugih okrutnih, nehumanih i ponižavajućih postupanja ili kažnjavanja (STP).

Za narednu sjednicu odgođeno je razmatranje odgovora na dopis Zajedničke komisije  za ljudska prava PSBiH, koji je Nezavisnoj komisiji upućen 13. decembra 2017. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću