MENI
5.2.2018

Predsjednik Odbora za žalbe Vjekoslav Vuković posjetio Graničnu policiju BiH

Predsjednik Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković posjetio je danas Glavni ured Granične policije Bosne i Hercegovine.

U razgovoru s direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem bilo je riječi o saradnji Odbora i Granične policije BiH, posebno njenog Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu, koja je ocijenjena naročito uspješnom. Zajednički je zaključeno da takvu saradnju treba nastaviti i u budućem periodu.

Zahvaljujući se Vukoviću na angažmanu Odbora u rješavanju žalbi građana, direktor Galić naglasio je da rukovodstvo Granične policije BiH insistira na profesionalnom radu, poštivanju zakonskih propisa, kao i na dosljednoj primjeni standarda i pravila ponašanja propisanih etičkim kodeksima policijskih i državnih službenika. S tim u vezi, direktor Galić podsjetio je na činjenicu da je na 48. sjednici Odbora za žalbe građana u decembru prošle godine razmatralo osam žalbi na rad policijskih službenika Granične policije BiH i da su sve bile neutemeljene.

Tematizirani su i aktuelni problemi u radu ove policijske agencije, prije svega nedovoljan broj policijskih službenika i loša infrastruktura na graničnim prijelazima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću