MENI
30.1.2018

Održana 60. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

Na 60. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač poslanik Borislav Bojić.

Usvojen je Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi „Blagovremenost postupaka javnih nabavki u institucijama BiH“, čiji je sačinilac Ured za reviziju institucija BiH. Komisija je usvojila i zaključak kojim se od Ureda za reviziju institucija BiH traži da sačini reviziju učinka na temu „Javna nabavka pasoških knjižica u periodu od 2015. do 2018. godine“.

Primljen je k znanju Izvještaj o obavljenim prestrukturiranjima rashoda institucija Bosne i Hercegovine unutar budžetskih rashoda za period 1. januar – 30. septembar 2017. godine, čiji je sačinilac Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Usvojen je Orijentacioni radni plan Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH za period januar – decembar 2018. godine.

Na doradu je vraćen Izvještaj o radu Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH za 2017. godinu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću