MENI
30.1.2018

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja za doprinos u ostvarivanju ravnopravnosti spolova u 2017. godini

Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost spolova Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, uz podršku Misije OSCE-a u BiH objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Priznanja za doprinos u ostvarivanju ravnopravnosti spolova u 2017. godini.

Komisija nagradu dodjeljuje pojedincima ili pojedinkama iz iz Bosne i Hercegovinena temelju sljedećih kriterija: osoba je pokrenula značajne promjene ka unaprijeđenju ravnopravnosti spolova u regionalnom, državnom, entitetskom, kantonalnom ili lokalnom kontekstu u BiH; rezultati navedenih aktivnosti bili su vidljivi u 2016. godini; te implementacija standarda ravnopravnosti spolova nije u opisu poslova ili mandatu nominirane osobe.

Dobitnika ili dobitnicu Priznanja može predložiti bilo koja osoba, organizacija ili institucija uz detaljno obrazloženje postignutog doprinosa koji je nominirana osoba imala u promoviranju ili ostvarivanju standarda ravnopravnosti spolova u 2016. godini.

Rok za predaju prijedloga je 20. februar 2018., a obrazac se može pronaći na stranicama parlament.ba i ars.gov.ba.

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja za doprinos u ostvarivanju ravnopravnosti spolova u 2017. godini. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću