MENI
17.1.2018

Prekinut nastavak 55. sjednice Predstavničkog doma

Na današnjem nastavku 55. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je, u drugom čitanju, Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Poslanici su danas obavili i rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH čiji je predlagač Dom naroda PSBiH, te u prvom čitanju o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH čiji su predlagači poslanici Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović, kao i o Prijedlogu zakona o dopunama Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH čiji je predlagač poslanik Mirsad Đonlagić.

Obavljena je rasprava, također u prvom čitanju, i o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o sportu u BiH čiji je predlagač poslanik Mirsad Đonlagić, o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o ombudsmanu za ljudska prava BiH čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, te o Prijedlogu zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH čiji su predlagači poslanici Amir Fazlić, Nermina Kapetanović, Šefik Džaferović, Safer Demirović, Hazim Rančić, Asim Sarajlić i Šemsudin Mehmedović.

Sjednica je prekinuta tokom rasprave o tački 9. dnevnog reda, a najavljeno je da će nastavak 55. sjednice Predstavničkog doma PSBiH biti održan 31. januara 2018. godine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću