MENI
15.1.2018

Održana 42. sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržala je na 42. sjednici, uz tri prihvaćena amandmana, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zrakoplovstvu BiH u drugom čitanju, čiji je predlagač poslanica Aleksandra Pandurević.

Komisija je podržala i principe Prijedloga zakona o dopunama Zakona o komunikacijama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH u 2017. godini.

Članovi Komisije upoznali su se sa Informacijom Regulatorne agencije za komunikacije BiH o provedenom monitoringu informativnog programa „Dnevnik 2“ emitera Javnog radio – televizijskog sistema BiH: BHRT-a, RTRS-a i FTV-a, te proslijedili ovu Informaciju Kolegiju Predstavničkog doma na dalje postupanje.

Nakon rasprave o Informaciji s analizom u vezi s pitanjem prijenosa javnih ovlaštenja, čiji je podnosilac Vanjskotrgovinska komora BiH, članovi Komisije usvojili su zaključak kojim su zadužili Ministarstvo komunikacija i transporta BiH da napravi sveobuhvatnu analizu prijenosa javnih ovlaštenja s prijedlogom mjera i da je u roku od 30 dana dostavi Komisiji na razmatranje.

Članovi Komisije upoznali su se i sa Finansijskim planom Državne regulatorne komisije za električnu energiju za 2018. godinu.

K znanju je primljena Informacija o radnoj posjeti delegacija Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda i Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH Nezavisnom operateru sistema (NOS) BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću