MENI
15.1.2018

Održana 41. sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH

Na održanoj 41. sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine nisu podržani principi Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Primljen je k znanju Godišnji plan obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2018. godinu.

Usvojen je Izvještaj o radu Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH za 2017. godinu, kao i Orijentacioni radni plan Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH za 2018. godinu.

Primljeno je k znaju Obaviještenje o isteku mandata parlamentarnog vojnog povjerenika.

Primljen je k znanju i materijal s oznakom „povjerljivo“ (broj: P-POV-07-03-10-9-100/17).

Zajednička komisija je usvojilo zaključak kojim Ministarstvo sigurnosti BiH obavezuje da, u saradnji sa nadležnim policijskim i sigurnosnim agencijama, do 24. januara 2018. godine dostavi Zajedničkoj komisiji informaciju o saznanjima i eventualnоm postojanju i djelovanju paravojnih i parapolicijskih struktura na prostoru BiH, kao i njihovim eventualnim prijetnjama po sigurnost građana i države BiH. Kako se dalje navodi, nakon što informacija bude dostavljena Zajednička komisija će obaviti raspravu o informaciji i odlučiti o poduzimanju daljih koraka. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću