MENI
11.12.2017

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić razgovarao sa polaznicima 13. osnovnog kursa iz oblasti sigurnosne politike BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine (BiH) Sifet Podžić razgovarao je danas sa polaznicima 13. osnovnog kursa iz oblasti sigurnosne politike BiH koji su boravili u posjeti Parlamentarnoj skupštini BiH (PSBiH). Polaznici kursa su, inače, državni i policijski službenici a, uz njih, današnjem susretu razgovoru prisustvovali su i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti na nivou BiH, entiteta i kantona.

Ovom prilikom, predsjedavajući Podžić upoznao je goste sa osnovama rada i zadacima Zajedničke komisije u parlamentarnom nadzoru nad odbrambenim i sigurnosnim sektorom u BiH a razgovaralo se i o brojnim drugim pitanjima iz nadležnosti ove komisije PSBiH.

Polazinici 13. osnovnog kursa interesirali su se naročito za proces usvajanja zakona i pravilnika koji omogućavaju bolji i efikasniji rad institucija i agencija, o procesu nadzora nad utroškom budžetskih sredstava u oba sektora, kao i o procesu NATO i evropskog puta BiH.

Tokom današnjeg posjeta, predsjedavajući Podžić govorio je i o procesu regionalne saradnje i saradnje sa međunarodnim organizacijama kao i drugim institucijama koje se bave pitanjima iz sektora odbrane i sigurnosti. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću