MENI
1.12.2017

Predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić razgovarao sa komandantom EUFOR-a u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ognjen Tadić razgovarao je sa komandantom EUFOR-a generalom Antonom Waldnerom.

General Waldner interesirao se za aktuelne političke prilike u BiH, posebno u vezi sa preprekama za usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH, kao i pitanjem daljeg kretanja BiH na putu ka Evropskoj uniji (EU).

Ističući da su predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH spremni da prihvate svako rješenje koje ne narušava Ustav BiH, predsjedavajući Tadić izrazio je nadu da će se takva rješenja pojaviti u najskorije vrijeme.

Predsjedavajući Tadić informirao je generala Waldnera o tome da će se novi Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama uskoro naći na dnevnom redu Doma naroda PSBiH, naglasivši da u tom Domu postoji većina za usvajanje tog Prijedloga zakona.

Prema Tadićevim riječima, Dom naroda PSBiH u ovom sazivu nikada nije bio prepreka za bilo koje pitanje koje se tiče procesa evropskih integracija BiH. Govoreći o ovom procesu, predsjedavajući Tadić izrazio je očekivanje da će profunkcionirati dogovoreni mehanizam koordinacije između institucija u BiH, kao i da će odgovori na pitanja iz Upitnika Evropske komisije, koji će odgovarati istini i stvarnoj situaciji u BiH, uskoro biti usaglašeni. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću