MENI
15.11.2017

Članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH razgovarali sa predstavnicima Ureda za demokratske institucije i ljudska prava OSCE

Zamjenici predsjedavajućih Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović i Safet Softić susreli su se danas sa predstavnicima Ureda za demokratske institucije i ljudska prava OSCE (ODIHR) koji borave u višednevnoj posjeti našoj zemlji s ciljem pripreme projekta podrške izbornom procesu 2018. godine.

U razgovorima je istaknuta nada da će promjene u izbornom zakonodavstvu koje se odnose kako na politička tako i na tehnička pitanja biti blagovremeno završene kako bi prije izbora planiranih za 2018. godinu bio poboljšan izborni proces. Pri tome je rečeno da je u vrijeme preuranjene izborne kampanje dobrodošla svaka asistencija međunarodne zajednice kako se i naredne jeseni ne bi ponovili problemi vezani za registraciju birača, održavanje izbora pa i za njihovu implementaciju. U tom svjetlu, pozdravljena je namjera ODIHR da se u narednom periodu posebno posveti razvoju izborne administracije, poboljšanju registracije birača kao i radu sa bosanskohercegovačkim medijima. (kraj)    


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću