MENI
14.11.2017

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto uputila telegram saučešća predsjedniku Parlamenta Islamske Republike Iran

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto uputila je predsjedniku Parlamenta Islamske Republike Iran Ali Ardeshiru Larijaniju izraze saučešća povodom razornog zemljotresa koji je pogodio Iran. Telegram saučešća prenosimo u cjelosti:

 „Poštovani gospodine predsjedniče, 

Duboko nas je potresla vijest o pogibiji građana vaše zemlje u razornom zemljotresu koji je pogodio provinciju Kermanšah.

U ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje ime, upućujem Vama i narodu Islamske Republike Iran izraze najiskrenijeg saučešća.

U ovim teškim trenucima naše su molitve uz porodice stradalih i s onima koji se oporavljaju od ozljeda zadobivenih u ovoj prirodnoj katastrofi.

Gospodine predsjedniče, još jedanput Vas molim da izraze najiskrenijeg saučešća  prenesete svima onima koji su u ovoj tragediji ostali bez svojih najbližih.“, kaže se u telegramu saučešća predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto.  (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću