MENI
13.11.2017

Predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto učestvovala na Kongresu i Glavnom odboru Žena Evropske pučke stranke

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto učestvovala je na Kongresu i Glavnom odboru Žena Evropske pučke stranke (EPPW), koji je održan u Berlinu.

Na dvodnevnom skupu pod nazivom „Demokratijo, quo vadis“ raspravljalo se o jačanju političkih demokratija u Evropi, legitimnosti evropskih zemalja, porastu populističkih stranaka, te sukobu između korupcije i pravosuđa.

Dvodnevni kongres završio je usvajanjem Rezolucije Žena Evropske pučke stranke u kojoj je naglašena važnost suočavanja s problemom demokratske legitimnosti u periodu rasta populističkih trendova, te važnost političke participacije svih građana koja treba biti utjelovljena u svim političkim strankama.

Učesnicama Kongresa, između ostalog, obratila se predsjednica EPPW-a Doris Pack, potpredsjednica EPPW-a Dubravka Šuica, te ministrica za kulturu i medije Savezne Republike Njemačke Monika Grütters. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću