MENI
9.11.2017

Predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto na Kongresu i Glavnom odboru Žena Evropske pučke stranke

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto učestvovat će na Kongresu i Glavnom odboru Žena Evropske pučke stranke (EPPW), koji će se 10. i 11. novembra ove godine održati u Berlinu.

Tema ovogodišnjeg Kongresa EPPW - a nosi naslov „Demokratijo, quo vadis“, a bit će riječi o jačanju političkih demokratija s ciljem oponiranja rastućem populizmu u državama Evropske unije (EU).

Kako se naglašava u najavi Kongresa, s obzirom na to da je EU postala meta nacionalnih referenduma i izbornih kampanja, te političkih polarizacija izazvanih djelovanjem populističkih stranaka, tokom dvodnevnog skupa u Berlinu razgovarat će se i o legitimitetu demokratija.

S tim u vezi, učesnici će razmijeniti iskustva s ciljem odgovora na krizu u kojoj se trenutno nalazi EU, s naglaskom na ulogu žena kao aktera političkih procesa.

Prema najavama, učesnicima će se, između ostalih, obratiti predsjednica EPPW - a Doris Pack, potpredsjednica EPPW – a Dubravka Šuica, te ministrica za kulturu i medije Savezne Republike Njemačke Monika Grütters. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću