MENI
7.11.2017

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH razgovarali sa članovima Odbora za vanjske poslove, odbranu i sigurnost Senata Češke Republike

Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, koju su činili  predsjedavajući Komisije Sifet Podžić, zamjenica predsjedavajućeg Borjana Krišto, te članovi Ognjen Tadić, Šemsudin Mehmedović i Mario Karamatić, razgovarala je danas sa članovima Odbora za vanjske poslove, odbranu i sigurnost Senata Češke Republike, koji borave u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o brojnim pitanjima iz djelokruga rada dva parlamentarna tijela, počev od nadležnosti, zakonodavnih procedura, do iskustava u parlamentarnom nadzoru sektora odbrane i sigurnosti.

Razgovarano je o evropskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, o stanju u sektoru odbrane i sigurnosti BiH, te o značaju neposrednog razgovora i posjeta parlamentaraca subjektima iz sektora odbrane i sigurnosti.

Razgovarano je, također, i o saradnji i regionalnim inicijativama  parlamentarnih tijela zemalja Zapadnog Balkana, kao i o mogućnostima za unapređenje bilateralne saradnje dvije zemlje.

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić posebno je istaknuo i zahvalio se na značajnom doprinosu vojnika iz Češke Republike u misijama očuvanja mira u Bosni i Hercegovini. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću