MENI
26.10.2017

Predsjedavajući oba doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i Ognjen Tadić na 8. Konferenciji predsjednika parlamenata država Zapadnog Balkana

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić učestvovat će na 8. Konferenciji predsjednika parlamenata država Zapadnog Balkana, koja će se 27. oktobra ove godine održati u Budimpešti.

Konferencija, koju Narodna skupština Mađarske organizira svake dvije godine s ciljem promocije evropskih i euroatlantskih integracija među zemljama Zapadnog Balkana bit će, kako je najavljeno, podijeljenja u dvije sesije.

Na prvoj sesiji o težnji i rezultatima zemalja Zapadnog Balkana u procesu integracija u Evropsku uniju, učesnicima će se obratiti predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto, dok će se predsjedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić učesnicima obratiti u okviru druge sesije o saradnji zemalja Zapadnog Balkana u doprinosu evropskoj sigurnosti.

Konferenciju u Budimpešti otvorit će predsjednik Narodne skupštine Mađarske László Kövér, s kojim će se, kako je predviđeno, susreti predsjedavajući oba doma PSBiH.

Predviđeno je, također, da predsjedavajuća Krišto i predsjedavajući Tadić na marginama Konferenciju razgovaraju i sa predsjednicima parlamenata Albanije i Crne Gore.

Najavljeno je i da će se predsjedavajući oba doma PSBiH susresti i sa predstavnicima Mađarsko – bosanskohercegovačkog poslovnog vijeća. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću