MENI
20.10.2017

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH za zapadnu Evropu razgovarali sa delegacijom SR Njemačke

Članovi Grupe prijateljstva za zapadnu Evropu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Maja Gasal – Vražalica, Sead Kadić i Hanka Vajzović razgovarali su danas u Sarajevu sa članovima delegacije Savezne Republike Njemačke o efektima dodjele Međunarodnih parlamentarnih stipendija (IPS) njemačkog Bundestaga studentima iz BiH, kao i o ukupnoj političkoj situaciji u našoj zemlji.

Gosti iz Njemačke, koje je predvodio poslanik Bundestaga Jörn Wunderlich, informirali su poslanike i delegate PSBiH o uspješno obavljenoj misiji izbora studenata iz BiH koji će, od marta naredne godine, pet mjeseci stažirati u Bundestagu, stičući znanja o njemačkom parlamentarnom sistemu, političkim tokovima i demokratskom procesu donošenja odluka. S tim u vezi, članovi njemačke delegacije izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da su u našoj zemlji upoznali značajan broj obrazovanih i angažiranih mladih ljudi koji su ispunili sve uvjete za dodjelu IPS-a.

Tokom razgovora zajednički je podržana ideja o potpisivanju memoranduma o saradnji PSBiH i Bundestaga, koji bi omogućio da naši studenti znanja i vještine stečene tokom stažiranja u Parlamentu Njemačke primjenjuju u PSBiH i u drugim institucijama u našoj zemlji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću