MENI
16.10.2017

Održana 37. sjednica Nezavisnog odbora

Na 37. sjednici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) primljena je k znanju usmena informacija o aktuelnom stanju u odnosima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužilaštvu BiH, koju su članovima Odbora iznijeli direktor SIPA – e Perica Stanić i njegov zamjenik Đuro Knežević. Također, usvojen je i zaključak kojim Nezavisni odbor pruža punu podršku rukovodstva SIPA – e.

U vezi sa informacijom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH broj: 20-02/1-07-6-614-13/17 od 19. septembra ove godine, a koja je zaprimljena u Pisarnici PSBiH 20. septembra ove godine, zaključeno je da se na narednu sjednicu Odbora pozovu direktor Direkcije Mirsad Vilić i zamjenik direktora Uroš Pena radi razmatranja okolnosti koje su navedene u predmetnoj informaciji.

Članovi Nezavisnog odbora zaključili su da od rukovodilaca policijskih tijela BiH traže podatke o isteku mandata rukovodilaca i zamjenika rukovodilaca policijskih tijela BiH, kao i podatke o eventualnom ispunjavanju uvjeta njihovog odlaska u penziju. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću