MENI
12.10.2017

Članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH primili u nastupnu posjetu šefa Misije OSCE-a u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bariša Čolak, njegov zamjenik Safet Softić i zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH Šefik Džaferović primili su danas u nastupnu posjetu šefa Misije OSCE-a u BiH ambasadora Brucea Bertona.

Ambasador Berton posebno se interesirao za pitanja izmjena Izbornog zakona BiH, apelirajući na ključne političke aktere da otvore dijalog na ovu temu i naglašavajući da će međunarodni zvaničnici podržati konstuktivne prijedloge koji bi doveli do rješenja u skladu s presudama Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava.

Šef Misije OSCE-a u BiH interesirao se i za ishod parlamentarne procedure za Zakon o parlamentarnom nadzoru, koji se trenutno nalazi u Predstavničkom domu PSBiH, kao i o novom Prijedlogu zakona o sukobu interesa, koji bi uskoro trebalo da se nađe u parlamentarnoj proceduri.

Čestitajući ambasadoru Bertonu na imenovanju na poziciju šefa Misije OSCE-a u BiH, članovi kolegija oba doma PSBiH zahvalili su se na dugogodišnjoj podršci koju Misija OSCE-a pruža značajnom broju projekata koji su unaprijedili i obogatili rad PSBiH.

Ističući činjenicu da je rad Misije OSCE-a u BiH doprinosi stabilizaciji političkih prilika u našoj zemlji, članovi kolegija oba doma PSBiH izrazili su nadu da će Misija OSCE-a u BiH nastaviti da blisko sarađuje sa najvišom zakonodavnom institucijom u državi. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću