MENI
6.10.2017

Članovi Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana na parlamentarnoj konferenciji o funkcioniranju, pravilima i utjecaju Svjetske trgovinske organizacije

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Šemsudin Mehmedović i Mirsad Isaković učestvovat će u radu parlamentarne konferencije o funkcioniranju, pravilima i utjecaju Svjetske trgovinske organizacije (WTO), koju 8. i 9. oktobra u Rabatu (Maroko) zajednički organiziraju PAM i WTO.

Kako su organizatori najavili, učesnici dvodnevne konferencije u okviru devet sesija raspravljat će o različitim temama koje se odnose na funkcioniranje i pravila WTO, kao i na utjecaj aktuelnih političkih prilika na poštivanje međunarodnih trgovinskih pravila u regiji Mediterana.

Na konferenciji će se razgovarati i o tome kako će se ekonomije u zemljama Mediterana prilagoditi novim realnostima u međunarodnoj trgovini, kao i o izazovima s kojima se zemlje članice WTO suočavaju u regiji Mediterana uoči 11. Ministarske konferencije WTO, koja će se u decembru ove godine održati u Buenos Airesu. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću