MENI
21.9.2017

Članovi Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH susreli se sa Delegacijom Svekineske narodne političke konsultativne konferencije

Članovi Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) razgovarali su danas sa Delegacijom Svekineske narodne političke konsultativne konferencije (CPPCC) koja boravi u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora sa gostima koje predvodi potpredsjednik CPPCC Ma Peihua naglašeno je zadovoljstvo zbog vrlo dobrih političkih odnosa dvije prijateljske zemlje ali i činjenice da se saradnja Bosne i Hercegovine i Kine svakim danom širi i u brojnim drugim oblastima a naročito sferi ekonomije.

Članovi Kolegija Doma naroda istaknuli su da naša zemlja u potpunosti podržava principe jedne Kine a gospodin Peihua potcrtao je punu podršku Kine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine te razvojnom putu koji su izabrali njeni narodi.

Danas je također rečeno da je Bosna i Hercegovina zadovoljna što može učestvovati u ostvarenju ciljeva "Pojasa i puta" kao velikog globalnog razvojnog projekta. Istovremeno, najavljeno je da će vrijeme pred nama obilježiti veliki zajednički ekonomski razvojni projekti čime će privredna saradnja Bosne i Hercegovine i prijateljske Kine biti dodatno proširena. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću