MENI
18.9.2017

Održana 40. sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije

Na 40. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) primljena je k znanju Informacija Ministarstva komunikacija i prometa BiH u vezi sa Ugovorom o osnivanju Transportne zajednice Evropske unije i strana potpisnica iz Jugoistočne Evrope.

Članovi Komisije razmotrili su Dopunu informacije Ministarstva komunikacija i prometa BiH o svim administrativnim i stručnim poslovima koje u ime Ministarstva obavljaju druge institucije i tijela, u skladu sa zaključkom sa 38. sjednice Komisije. S tim u vezi, Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH od Vanjskotrgovinske komore BiH zatražila je da, u saradnji sa relevantnim udruženjima, pripremi i Komisiji dostavi analizu prijenosa javnih ovlaštenja Ministarstva komunikacija i prometa BiH na druge institucije i tijela u BiH, nakon čega će rasprava o ovom pitanju biti nastavljena.

Članovi Komisije primili su k znanju i obavještenje Ministarstva komunikacija i prometa BiH o donošenju Pravilnika o CEMT dozvolama. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću