MENI
14.9.2017

Održana 43. sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda

Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 43. sjednici odgodila je, u drugoj komisijskoj fazi, izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Radi odsustva ovlaštenog predlagača, Komisija je za narednu sjednicu odgodila raspravu o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH u drugoj komisijskoj fazi, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Komisija je usvojila Nacrt budžeta Ureda za reviziju institucija BiH za 2018. godinu, uz zaključak da u njegovom tabelarnom prikazu budu iskazane stavke po ekonomskim kategorijama za prethodnu, tekuću i narednu godinu.

K znanju je primljen Finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH za period 1. januar – 30. juni 2017. godine.

Komisija je k znanju primila i Izvještaj o planiranim aktivnostima na realizaciji preporuka iz Izvještaja o finansijskoj reviziji Radio-televizije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu. Zajedno s njim, Komisija je usvojila i zaključak kojim se BHRT-u i Upravnom odboru BHRT-a nalaže da u potpunosti realizuju zaključak Doma naroda PSBiH. Ovi zaključkom BHRT-u i Upravnom odboru BHRT-a nalaže se da, po isteku roka od šest mjeseci, dostave informaciju o poduzetim aktivnostima u formi opisanoj u zaključku, te da o istom obavijeste i Ured za reviziju institucija BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću