MENI
7.9.2017.

Започета 51. сједница Представничког дома

На данас започетој 51. сједници Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) посланици су обавили расправу о утврђивању новог рока за доставу Извјештаја о Приједлогу закона о парламентарном надзору, чији је предлагач Привремена заједничка комисија оба дома ПСБиХ за припрему и упућивање у парламентарну процедуру Приједлога закона о парламентарном надзору.

Обављена је и расправа у вези са Приједлогом закона о измјени Закона о државној служби у институцијама БиХ, чији је предлагач посланица Маја Гасал-Вражалица, као и о  Годишњем извјештају из подручја пољопривреде за БиХ за 2016. годину.

Посланици су одлучили да се за наредну сједницу Дома, због неприсуства предлагача, одгоди расправа о Извјештају Министарства безбједности БиХ о трендовима миграција и активностима на заштити људских права и основних слобода миграната и тражилаца азила, с Мишљењем Заједничке комисије за људска права ПСБиХ.

Сједница је прекинута код 7. тачке дневног реда, која се односи на Извјештај о активностима у вези с изградњом Пељешког моста и догађања у вези с изградњом моста на Сави код Свилаја.

Најављено је да ће наставак 51. сједнице Представничког дома ПСБиХ бити одржан у сриједу, 13. септембар 2017. године. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу