MENI
7.9.2017

Započeta 51. sjednica Predstavničkog doma

Na danas započetoj 51. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) poslanici su obavili raspravu o utvrđivanju novog roka za dostavu Izvještaja o Prijedlogu zakona o parlamentarnom nadzoru, čiji je predlagač Privremena zajednička komisija oba doma PSBiH za pripremu i upućivanje u parlamentarnu proceduru Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru.

Obavljena je i rasprava u vezi sa Prijedlogom zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, čiji je predlagač poslanica Maja Gasal-Vražalica, kao i o  Godišnjem izvještaju iz područja poljoprivrede za BiH za 2016. godinu.

Poslanici su odlučili da se za narednu sjednicu Doma, zbog neprisustva  predlagača, odgodi rasprava o Izvještaju Ministarstva sigurnosti BiH o trendovima migracija i aktivnostima na zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda migranata i tražilaca azila, s Mišljenjem Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH.

Sjednica je prekinuta kod 7. tačke dnevnog reda, koja se odnosi na Izvještaj o aktivnostima u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta i događanja u vezi s izgradnjom mosta na Savi kod Svilaja.

Najavljeno je da će nastavak 51. sjednice Predstavničkog doma PSBiH biti održan u srijedu, 13. septembar 2017. godine. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću