MENI
30.8.2017

Sastanak članova kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH sa članovima Komisije za vijeća i unutarnje poslove Islamske savjetodavne skupštine Islamske Republike Iran

Članovi Kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović i Safet Softić susreli su se danas sa članovima Komisije za vijeća i unutarnje poslove Islamske savjetodavne skupštine Islamske Republike Iran koja boravi u višednevnoj radnoj posjeti našoj zemlji.

Tokom razgovora je istaknuto da su politički odnosi Bosne i Hercegovine i Irana vrlo dobri i da ih ne opterećuju međusobno neriješena pitanja. Zajednički je ocijenjeno da značajan doprinos dobrim relacijama svakako daju i sve čvršće veze između parlamenata dvije prijateljske zemlje a, kako je rečeno, razvija se i komunikacija privrednih komora BiH i Irana što bi trebalo rezultirati boljim ekonomskim odnosima u budućnosti.

Šef Delegacije iranskog parlamenta Ahmad Alireza Beygi danas je podobnije upoznao domaćine sa načinom na koji se u Iranu reagira na prirodne nepogode i ulozi koju u odbrani od nedaća imaju iranski građani. On je, također, u nastavku razgovora, poželio da Bosna i Hercegovina ostvari ključne unutarnjopolitičke i vanjskopolitičke ciljeve pri čemu će, kako je rekao, imati bezrezervnu podršku prijateljskog Irana. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću