MENI
19.7.2017

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović susreo se sa delegacijom Evropske unije

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas sa delegacijom Evropske unije koju je predvodila direktorica za Zapadni Balkan pri Generalnoj direkciji Evropske komisije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Genoveva Ruiz Calavera.

Tema razgovora kojima je prisustvovao i šef Delegacije EU u BiH i i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark bio  je evropski put Bosne i Hercegovine sa posebnim akcentom na odjeke nedavno održanog samita u Trstu i nužnost potpisivanja Ugovora o transportnoj zajednici, zatim nastavku realizacije Reformske agende i usvajanje Zakona o akcizama te potrebi da se na tragu evropske pravne stečevine kroz strukturirani dijalog unaprijedi pravosuđe na nivou Bosne i Hercegovine.

Zajednički je izraženo opredijeljenje da će biti uloženi dodatni napori kako bi se realizacija ovih bitnih zadataka ubrzala prije jeseni ove godine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću