MENI
18.7.2017

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić susreo se s ambasadorom Republike Turske u našoj zemlji

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić razgovarao je danas s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kocom.

Gospodin Tadić izrazio je dobrodošlicu te poželio ambasadoru Kocu uspjeh tokom diplomatske misije u Bosni i Hercegovini. Dodao je da dobre odnose dvije zemlje treba dodatno jačati i činiti napore kako bi političari radili sve što je potrebno da ta saradnja doživi maksimalne rezultate naročito u segmentu privrede.

Po riječima ambasadora Koca, Turska je spremna za nastavak dobre saradnje i na bilateralnom i na međunarodnom planu i ne želi se zadovoljiti nivoom rasta privredne saradnje BiH i Turske koji je zabilježen u posljednje dvije godine.

Posebnu pažnju sagovornici su danas posvetili prijateljskim odnosima parlamenata dvije zemlje kako na nivou rukovodstava tako i na nivou skupštinskih radnih tijela, a naglašeno je opredijeljenje da ta saradnja bude nastavljena i u budućnosti. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću