MENI
4.7.2017

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ognjen Tadić na 28. godišnjem sastanku Crans Montana Foruma

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić učestvovat će na 28. godišnjem sastanku Crans Montana Foruma, koji će se od 5. do 8. jula ove godine održati u Barseloni.

Na ovom tradicionalnom Forumu, na kojem učestvuju šefovi država, vlada, ministri, parlamentarci, predstavnici međunarodnih organizacija, kao i privrednici iz više od stotinu zemalja svijeta, razgovarat će se, između ostalog, o Putu svile i njegovom značajnom utjecaju na privredne potencijale Mediterana, Afrike i Bliskog istoka.

Organizatori su predvidjeli i raspravu o temi „Kako osigurati mir na Mediteranu i mir među narodima“, kao i o temi o jačanju uloge i utjecaja žena na potrebne promjene u društvu.

Prema najavama, na Crans Montana Forumu bit će održane i specijalizirane sesije koje će uključiti raspravu o globalnim problemima energetske sigurnosti i očuvanja životnog okoliša, upravljanja vodama u svjetlu klimatskih promjena, kao i o pitanjima koja se odnose na izazove migracione krize, oblikovanje zajedničke budućnosti Evrope i Afrike, kao i na izgradnju globalne saobraćajne i pomorske infrastrukture. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću