MENI
16.6.2017

Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH na 8. parlamentarnom sigurnosno – obavještajnom forumu u Rigi

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i njegov zamjenik Borislav Bojić učestvovat će na 8. parlamentarnom sigurnosno – obavještajnom forumu, koji će se 19. juna ove godine održati u glavnom gradu Latvije Rigi.

Na Forumu, koji se održava na poziv člana Kongresa SAD i predsjedavajućeg Kongresne grupe za terorizam i nekonvencionalno ratovanje Roberta Pittengera i Parlamenta Republike Latvije, očekuje se učešće više od 120 parlamentaraca i eksperata za borbu protiv terorizma.

Kako je najavljeno, tokom Foruma bit će razmijenjena iskustva zemalja učesnica u suprotstavljanju aktuelnim sigurnosnim izazovima. U fokusu će posebno biti i pitanje sigurnosti u baltičkim zemljama.

Osim kongresmena Pittengera, učesnicima Foruma obratit će se i predsjednica Parlamenta Latvije Inara Murniece, parlamentarci iz SAD, Letonije, kao i jedan broj direktora sigunosnih i obavještajnih agencija, te stručnjaka za borbu protiv terorizma i za pitanje cyber sigurnosti. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću