MENI
26.5.2017

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić susreo se s ambasadoricom NR Kine u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić razgovarao je danas s ambasadoricom Narodne Republike Kine u našoj zemlji gospođom Chen Bo.

U razgovoru je istaknuto zadovoljstvo zbog vrlo dobrih političkih odnosa između dvije zemlje a bilježi se i značajno jača komunikacija zvaničnika BiH i Kine tokom posljednjih godina. Istovremeno, zahvaljujući prije svega TE Stanari ali i drugim projektima u kojima se NR Kina pojavljuje kao partner, raste i obim ekonomske razmjene, mada je danas naglašeno da bi neke aktivnosti i administrativne procedure u interesu obje zemlje trebalo značajnije ubrzati. Na taj način Bosna i Hercegovina će se još brže i aktivnije uključiti u velike projekte poput "16+1" te globalnu inicijativu "Pojas i put".

Ambasadorica Bo i zamjenik predsjedavajućeg Softić razgovarali su i o parlamentarnoj saradnji dvije zemlje za koju je također ocijenjeno da može biti još jača i uključiti razmjenu mišljenja i iskustava kako rukovodstava tako i parlamentarnih radnih tijela i državnih službenika. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću