MENI
25.5.2017

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić razgovarao sa komandantom EUFOR-a u BiH

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić razgovarao je danas u kampu „Butmir“ sa komandantom EUFOR-a u BiH general – majorom Antonom Waldnerom.

Razmijenjene su informacije i mišljenja o aktivnostima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH u pogledu parlamentarnog nadzora u ovom sektoru, kao i o aktivnostima EUFOR-a u ispunjavanju redovnih zadataka u okviru misije u BiH.

Predsjedavajući Podžić posebno se osvrnuo na rezultate nedavno obavljenih terenskih posjeta jedinicama i komandama Oružanih snaga BiH i Ministarstvu odbrane BiH, kao i na zapažanja koja su tokom realizacije tih posjeta imali članovi Zajedničke komisije.

Razgovarano je i o toku protivminskih akcija u BiH, kao i o mogućnostima efikasnijeg djelovanja BHMAC-a i jedinica za deminiranje Oružanih snaga BiH. Ovo pitanje posebno je aktuelizirano nakon radne posjete članova Zajedničke komisije sjedištu BHMAC-a, te Inžinjerijskom bataljonu Oružanih snaga BiH.

Predsjedavajući Podžić pozvao je generala Waldnera da prisustvuje Regionalnom sastanku parlamentarnih komisija za odbranu i sigurnost zemalja Jugoistočne Evrope, koji će se 6. i 7. juna održati u Sarajevu. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću