MENI
17.5.2017

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na Međunarodnoj radionici o saradnji evropskih parlamentaraca u borbi protiv trgovine ljudima na Zapadnom Balkanu

Predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i član Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma PSBiH Borislav Bojić i zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH Halid Genjac učestvovat će na Međunarodnoj radionici o saradnji evropskih parlamentaraca u borbi protiv trgovine ljudima na Zapadnom Balkanu, koja će se održati 18. maja ove godine u Beogradu.

Učesnici će, kako je planirano, razgovarati o trgovini ljudima u Evropi, o  parlamentarnim strukturama za borbu protiv trgovine ljudima, kao i o partnerstvu u borbi protiv trgovine ljudima.

Na ovoj konferenciji, na kojoj će učestvovati predstavnici parlamenata BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije i Velike Britanije, bit će prezentiran i rad Ureda Ujedinjenih naroda za pitanja droge i kriminala (UNODC). (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću