MENI
8.5.2024.

Članovi Skupine prijateljstva za Srednju i Istočnu Europu PSBiH razgovarali sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Armenije

Predsjedatelj Skupine prijateljstva za Srednju i Istočnu Europu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sredoje Nović i član Skupine prijateljstva Amor Mašović razgovarali su danas sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Armenije Paruyrom Hovhannisyanom.

Tijekom otvorenog razgovora obostrano su istaknuti dobri i prijateljski odnosi dvaju zemalja, te ocijenjeno da postoji značajan prostor ze unaprjeđenje suradnje u mnogim segmentima, a posebno u oblasti poljoprivrede, građevinarstva, turizma, izgradnje infrastrukture, energetike, te u područjima visoke tehnologije.

Sugovornici su tijekom sastanka razmijenili informacije o aktualnom političkom trenutku u kome se nalaze dvije zemlje, kao i o reformskim procesima i geopolitičkim izazovima. Govorili su o opredijeljenosti Bosne i Hercegovine i Republike Armenije za ulazak u Europsku uniju, te o važnosti jačanja demokratskih institucija i snažnije borbe protiv korupcije.

Zajednički je ocijenjeno da mir i izgradnja stabilnosti trebaju biti ključni prioriteti i strateški cilj obje države, a da se politička neslaganja, kako na unutarnjem planu, tako i sa susjednim zemljama, isključivo trebaju rješavati konstruktivnim dijalogom i kompromisom.

Sudionici sastanka složili su se i oko toga da međuparlamentarna suradnja može biti temelj šire suradnje između dvaju država, te da u budućnosti treba raditi na intenziviranju suradnje radnih tijela parlamenata.

Današnjem sastanku nazočio je i nerezidentni veleposlanik Republike Armenije za BiH sa sjedištem u Pragu Ashot Hovakimian. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću