MENI
6.5.2024.

Članovi Izaslanstva PSBiH u PSNATO-a sudjeluju u Rimu na seminaru Specijalne skupine za Mediteran i Bliski istok PSNATO-a

Predsjedatelj Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović i zamjenici predsjedatelja Izaslanstva Marina Pendeš i Obren Petrović sudjeluju na seminaru Specijalne skupine za Mediteran i Bliski istok PSNATO-a, koji se održava u Rimu.

Seminar, kojeg su zajednički organizirali PSNATO-a i Parlament Republike Italije, pozdravnim govorom otvorio je predsjedatelj Izaslanstva Italije u PSNATO-a Lorenzo Cesa.

Na seminaru se, uz sudjelovanje istaknutih govornika iz oblasti struke, akademske zajednice i parlamentarnog života, otvoreno raspravljalo o ulozi NATO-a u vrijeme konflikata u regiji Bliskog istoka i Sjeverne Afrike (MENA regija), te o odnosima s južnim NATO susjedstvom.

Diskusiju parlamentaraca zemalja sudionica izlaganjem je otvorio ministar obrane Republike Italije Guido Crosetto, koji je govorio na temu nestabilnosti i nesigurnosti na području Bliskog istoka i Afrike.

Prvi dan seminara obilježila je i sesija o zajedničkim socio-ekonomskim izazovima u području energetike, sigurnosti hrane, klimatskih promjena i migracija, tijekom koje je naglašena potreba koordinacije i saradnje s Europskom unijom. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću